Everett High School Little Theater Modernization

  • This modernization included a complete renovation of the building, including seismic upgrades, a new roof, replacement of the heating, ventilation, electrical and plumbing systems, as well as IT upgrades. The existing ramp connecting the lower level to the exterior was relocated from the west side of the building to the south side of the building, increasing visibility and security. The basement level houses three new classrooms, a teacher planning area, and restrooms. The theater space with seating for approximately 150 persons is housed on the main floor. A new classroom is included on the main floor. A third floor balcony at the south end of the structure houses an orchestra seating area and control booth. At the north end of the structure a new mechanical mezzanine houses the heating, ventilation and air conditioning equipment.
     
    EHS Little Theater BEFORE Modernization
    EHS Little Theater Before Construction
    EHS Little Theater AFTER Modernization
    EHS Little Theater After Modernization
     
          
      Location   2014 Colby Ave., Everett, WA 98201
      Architect   Dykeman Architects
      Project Began   2009
      Project Completed   2010